top of page

Make that change, step by step

Ons verhaal

 

Rebel Kitchen 100% Plantbased is opgestart om te rebellen tegen de huidige manieren van consumeren, om belangrijke aspecten zoals de plasticsoep, ontbossingen voor veehouderij en extreem snelle klimaatverandering tegen te houden. Veehouderij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 40% van de broeikasgassen die vrijkomen om vlees te produceren en daarbij is er vijf kilo plantaardig eten nodig om 1 kilo vlees te produceren. Zonder de vlees productie zou je zelfs in een keer de hongersnood tegen kunnen gaan in de wereld. Daarnaast zijn er steeds meer wetenschappelijke studies die een directe link kunnen leggen met vleesconsumptie en ziektes zoals Alzheimer, kanker, diabetes en velen hart- en vaatziekten. En last but not least: Wij houden van dieren! Daarom gebruiken wij ze niet in onze maaltijden. 

Rebel Kitchen kiest daarom voor een 100% plantaardige aanpak van koken, waarbij we verschillende culturen en hun gerechten mixen om heerlijke smaken samen te brengen, zonder dat je ooit 'iets' mist in je maaltijd. 

Onze gerechten worden elk seizoen aangepast om aan onze belofte voor seizoensgebonden en lokale producten te kunnen voldoen. Onze lokale groenten en fruit halen wij bij de Versboerderij in Hoofddorp en andere locale groenteboeren, waarbij alle producten vers uit zijn land meteen bij ons in de keuken terechtkomen. 

Daarbij werken wij altijd met 100% gerecycled plastic of glas en promoten wij het gebruik van onze schalen en planken tijdens evenementen om zo het gebruik van single-use plastic te elimineren. Wij kopen zelf geen plastic verpakkingen en blijven altijd zoeken naar de beste duurzame optie om maaltijden in te vervoeren. In onze keuken wordt ook al het afval gescheiden en wordt al het overgebleven voedsel van evenementen uitgedeeld aan families die het iets minder goed hebben. Make that change is ons motto en we zijn hard op weg om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te inspireren om elke dag een stapje extra te doen voor onze toekomst.

Wil jij of jouw bedrijf ook een stapje richting duurzaamheid maken? 

Stuur een berichtje in de chat of stuur ons een e-mail en krijg binnen één werkdag een reactie.

bottom of page